Decoration

Amenajarea locuintei in stilul modern

AMENAJEAZA-TI LOCUINTA IN STILUL MODERN.

Stilul modern vine nu doar din ratiuni estetice, cat mai ales din ratiuni practice.

Apartamentele si locuintele moderne sunt caracterizate in special de un spatiu restrans, care nu ne da voie de cele mai multe ori sa inovam.

De aceea trebuie sa negociem cu spatiul de care dispunem, pentru a nu avea o incapere anosta, lipsita de orice farmec. Apartamentele si spatiile reduse au nevoie de crearea unei impresii de deschidere la nivel vizual.

Aceasta poate fi realizata in special prin dispunerea si aranjarea pieselor de mobilier, in cazul acestui stil de amenajari interioare . Elementele stilului modern – culorile trebuie sa fie neutre, se admite o singura nuanta puternica – se folosesc ca materiale metalele: cromul si inoxul, care asigura durabilitate – se pune accent pe materialele naturale – lumina este folosita pentru crearea impresiei de spatiu – sticla este un alt material folosit preponderent in stilul modern – lipsesc accesoriile si tot ce inseamna aglomerare si diversitate – obiectele decorative sunt mai mult abstracte si simbolice.

Pot fi de mari dimensiuni, insa nu se admite mai mult de un obiect decorativ pentru o incapere. Se pune accent in special pe inaltime, in detrimentul latimii. Stilul modern are foarte multe aspecte in comun cu minimalismul , prin faptul ca ambele tipuri de amenajare se bazeaza pe valorificarea fiecarui centimetru de spatiu existent. Mobilierul este unul mult simplificat, redus ca dimensiuni, extrem de functional, cu linii simple, redus uneori la elementele de baza.

Baia moderna – baia moderna poate fi de trei tipuri: – baia utilitara: nu sunt admise culorile vii sau mixul de culori, opulenta fiind data de materialele folosite: granit si marmura – spa: baia devine un spatiu de refugiu, perfect pentru relaxarea de dupa o zi obositoare de munca. Prosoape albe pufoase, lumanari si diferite recipiente destinate depozitarii cosmeticelor si a altor obiecte pentru baie asigura o atmosfera calma si intima.

Sunt preferate culorile neutre, in special albul. – baia cu elemente geometrice: figurile geometrice devin laitmotive stilistice Idei de amenajare a unei bai in stil modern – fara dezordine: elimina orice este de prisos: obiecte pe care nu le folosesti, piese de mobilier care umplu degeaba spatiul si pastreaza doar strictul necesar – ataseaza de pereti suporturi si rafturi care sa ajute la economisirea spatiului – mult alb: albul reuseste sa dea impresia de gol, deci, implicit, de spatiu.

Daca in alte cazuri, albul ar stingheri, de data aceasta, nonculoarea reuseste sa ofere deschiderea de care ai nevoie. Pastreaza peretii albi, simpli, iar obiectele din baie afiseaza-le la fel de imaculate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *