Roman Shades

Sfaturi și trucuri despre cum să utilizați jaluzelele romane în designul dvs. interior

Ferestrele sunt cea mai importantă parte a unei camere, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere al designului. O fereastră ar trebui să poată oferi o lumină naturală maximă și o ventilație maximă încăperii. Perdelele și jaluzelele ne permit să reglam lumina și aerul, după cum avem nevoie. Ele ne permit, de asemenea, să încadem și să subliniem ferestrele în raport cu decorul și culoarea camerei.

Jaluzelele sau jaluzelele romane au fost folosite exact în acest scop, de secole. Varietatea de stiluri, culori și țesături care le pot fi aplicate, le fac foarte versatile. Jaluzelele romane pot decora orice cameră cu decor vechi sau modern și tot nu ar arăta deplasat. De asemenea, sunt foarte ușor de utilizat și convenabil de curățat.

Prin urmare, folosirea lambriurilor romane pentru ferestrele tale este o alegere foarte inteligentă. Cu toate acestea, va trebui să țineți cont de câteva sfaturi atunci când încercați să alegeți culorile și țesăturile pentru jaluzele dvs. Verifică-le aici!

Cum să utilizați jaluzelele romane

Pentru ce camere le poți folosi?

Să începem mai întâi cu camerele. Pentru ce camere poți folosi jaluzele romane? După cum am menționat mai sus, versatilitatea jaluzelelor romane ne permite să le folosim în absolut orice cameră. Puteți folosi țesături diferite pentru camere diferite, în funcție de cantitatea de lumină solară care intră de la ferestre. Îți pot încadra ferestrele mai bine decât majoritatea draperiilor cu role, verticale sau venețiene.

Nuanțele romane oferă o izolare adecvată și arată confortabil atunci când sunt utilizate în camere rezidențiale, cum ar fi camere de zi, dormitoare, studii și așa mai departe. Acestea oferă un finisaj curat și un decor profesional birourilor și sălilor de conferințe. Deși jaluzelele romane sunt mobilier vechi, ele sunt atemporale în utilizarea lor și ar arăta uimitor în orice cameră.

Pot fi folosite în băi și bucătării?

Jaluzelele romane care folosesc țesături tradiționale nu pot fi folosite în locuri umede precum bucătăriile și băile. Este important să selectați cu atenție țesăturile care nu vor acumula praf și mucegai din cauza umidității. Jaluzelele de bucătărie tind să absoarbă uleiuri și grăsimi, în cele din urmă formând praf pe ele. Astfel, este esențial să curățați manual murdăria și grăsimea în mod regulat, astfel încât jaluzelele dumneavoastră să arate curate și ordonate.

Țesăturile de lux, cum ar fi tafta, catifeaua și mătasea artificială prezintă în mod proeminent deteriorarea umezelii. Este recomandat să folosiți amestecuri de poliester și bumbac sau țesături 100% bumbac pentru încăperi umede, deoarece sunt ușor de curățat și pot fi spălate frecvent. O altă modalitate de a face daunele să pară mai puțin evidente este să folosiți modele și modele îndrăznețe pentru jaluzele.

Cum poți alege țesăturile și căptușelile?

În orice caz de draperii, este important să se abordeze faptul că lumina directă a soarelui poate provoca estomparea culorilor țesăturii și căptușelii. Prin urmare, chiar dacă arată colorate din interiorul camerelor, pot părea plictisitoare și neregulate din exterior. Pentru a evita funcționarea defectuoasă nedorită a mobilierului, este necesar să alegeți cel mai bun tip de țesături și căptușeli.

Țesăturile ușoare, cum ar fi mătasea artificială și tafta, și țesăturile de greutate medie, cum ar fi bumbacul, inul și varietățile lor amestecate, pot da pliuri clare și ascuțite draperiilor dvs. Țesăturile mai grele, cum ar fi catifea, chenilia și lâna pură, pot oferi pliuri profesionale și pliuri îngrijite. Țesăturile grele izolează și ferestrele nepotrivite datorită grosimii lor.

Căptușelile susțin structura și forma jaluzelelor și ascund în mod corespunzător diblurile și canalele de bandă. De asemenea, acționează ca un filtru suplimentar între lumina soarelui și materialul feței, prevenind decolorarea acesteia. Căptușeala colorată nu poate fi folosită, deoarece decolorarea îi face să arate dungi. Căptușelile opace au fost cea mai preferată opțiune, deoarece reduc rata de decolorare a țesăturii și adaugă izolație.

Ce stiluri poți alege pentru jaluzelele tale?

Jaluzelele romane vă oferă o varietate de opțiuni pentru a vă face jaluzelele să arate unic și elegant. Există o mulțime de stiluri disponibile care oferă nuanțelor tale diferite tipuri de pliuri și modele de drapaj. Stilurile disponibile pentru jaluzelele dvs. romane sunt: ​​Flat, Classic, Relaxed (European) și Hobbled. Folosirea unuia dintre aceste patru stiluri pentru camerele și birourile dvs. poate schimba senzația decorului.

Jaluzelele romane plate folosesc o singură bucată de material continuu, fără dibluri. Stilurile romane clasice și zguduite folosesc diblurile pentru un aspect pliat și pliat frumos. Arată aproape fără efort și au un finisaj profesional rigid. Nuanțele romane relaxate sau europene folosesc fluxul natural al țesăturii pentru a adăuga moliciune unui stil roman plat, cu aspect de altfel rigid.

Acum că am hotărât încăperile, țesăturile și stilurile pentru jaluzelele dvs. romane, este esențial să alegeți culorile și modelele care să se potrivească cu decorul dvs. Există trucuri simple pentru a alege culori și modele care se potrivesc cu camera dvs. și pentru a vă asigura că nu sunt dureroase la ochi. Să vedem cum funcționează aceste trucuri:

Culorile contrastante ale jaluzelelor

Contrastarea tonurilor de culoare cu decorul dvs. este cel mai simplu truc din carte. În loc să folosiți o singură țesătură sau o singură culoare, puteți alege o combinație strălucitoare de țesătură și culoare care să se potrivească cu camera dvs. Pentru culoarea predominantă a jaluzelelor se pot folosi țesături ușoare și medii, mărginite de panglici de catifea, lână sau satin de culori contrastante.

Adăugați model în camerele monocrome

Băile au de obicei o singură culoare pentru gresie și ceramică. Poate părea destul de banal și neliniștitor dacă nu există nicio schimbare de model sau o pată de culoare. Alegerea modelelor mari și a modelelor curbilinii cu mână liberă pentru jaluzelele dvs. poate prezenta o pauză atât de necesară de la monotonul geometric.

Un truc similar poate fi aplicat pentru camerele cu culori pastelate simple, cum ar fi camerele pentru copii. Modelele mari pot face camera să arate reconfortantă și pot adăuga un pic de întuneric în cameră. Puteți monta jaluzelele pe marginile ferestrei, lăsând să pătrundă un minim de lumină.

Experimentând cu modele și imprimeuri

romane oferă o mulțime de posibilități de experimentare cu modele vibrante sau printuri fine. Modelele mari simetrice de culori strălucitoare pot arăta inspirațional într-o cameră cu nuanțe dezactivate. Nu poate fi numit chiar contrast, dar echilibrează simplitatea cu îndrăzneala. De exemplu, aceste jaluzele realizate din saree indiene, adaugă o notă strălucitoare de culoare într-o cameră cu nuanțe de pământ, în timp ce arată în continuare sofisticat și organic.

O altă modalitate de a adăuga substanță decorului dvs. este să introduceți bumbac imprimat fin pentru jaluzelele dvs. Spațiile mici, uniform, modelele geometrice sau organice pot face camera dvs. să arate sofisticată și fluidă. Draperiile romane brodate au atras, de asemenea, intriga oamenilor. În loc să aibă modele imprimate pe jaluzelele dvs., broderia manuală le poate oferi o notă personală. Atașarea șiretului la capetele inferioare ale jaluzelelor le conferă un aspect confortabil.

Eliminarea căptușelii

Cum este posibilă eliminarea căptușelii unei jaluzele romane? Nu ar deteriora jaluzelele și nu ar estompa culoarea? După cum s-a menționat mai sus, căptușelile oferă o protecție suplimentară țesăturii și vopselei sale de lumina puternică a soarelui, ceea ce face ca materialul să se deterioreze și să se estompeze. Cu toate acestea, este bine să încălcați regulile uneori.

Dacă aveți o cameră care nu este direct orientată spre lumina soarelui, puteți maximiza efectul luminii naturale folosind nuanțe romane necăptușite. Daca jaluzelele au imprimeuri fine pe ele, lumina naturala se poate filtra, accentuand si creste vizibilitatea in camera. Deoarece jaluzelele nu sunt direct în fața razelor solare, materialul va rămâne durabil mai mult timp.

Draperii duble

Cuplarea jaluzelelor romane cu perdele glisante este o tendință viitoare. Această tendință vine cu avantaje suplimentare legate de decor și eficiență. Dacă aveți ferestre orientate de la sud la est în camera dvs., puteți bloca excesul de lumină adăugând un alt strat de material pe acesta.

Potrivirea draperiilor romane cu perdele glisante va reduce cu siguranță scurgerea luminii. Stratul dublu de draperii poate izola camera de frigul excesiv și de rafale de vânt puternic. Daca ai jaluzele romane simple, o poti cupla cu perdele fin imprimate cu culori contrastante. Se poate dovedi a fi o idee excepțională, mai ales dacă este executată în camerele copiilor.

Accentuează dimensiunea camerei

Folosirea jaluzelelor în dungi vă poate face camera să pară mai lungă sau mai înaltă decât este în realitate. Daca ai un living cu tavan inalt, folosirea jaluzelelor romane cu dungi orizontale poate evidentia inaltimea tavanului. Proporțiile camerei tale pot fi flatate prin adăugarea de linii și dungi la designul nuanțelor tale romane. Aceste nuanțe portocalii strălucitoare fac camera să arate mai spațioasă și să se simtă mai caldă.

Box în jurul ferestrelor

Pentru un finisaj curat în camera dvs. contemporană, puteți lua în considerare introducerea unui cadru în jurul marginilor ferestrei. Acest lucru ar face jaluzelele dvs. romane să arate elegant și clar și ar evita orice sângerare ușoară. Puteți, de asemenea, să vă gândiți la instalarea cutiei de bară deasupra ferestrei dvs. Acest lucru permite jaluzelelor tapițate să fie complet ridicate, permițând luminii naturale maxime să pătrundă. De asemenea, storurile pliate sunt protejate de praf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *